Ventetid

Advent er en kristen skikk, en kristen høytid som markerer forberedelse til julehøytiden. Navnet advent betyr "ankomst". Og adventsfargen kommer fra kirken og er som alle vet lilla, eller fiolett som noen velger å kalle det.
Jeg tror kanskje mange glemmer hva advent egentlig handler om, men de fleste tenner adventslys og markerer at det snart er jul på den måten.

Adventstiden er for mange en krevende tid med forberedelser av alle slag. Det skal handles julegaver, det skal vaskes og pyntes, det skal lages mat og bakes. Så er det tilstelninger både i barnehager og på skoler. Det er Luciafest og det er nissefest, og de voksne skal på julebord,- opp til flere. Så må vi ikke glemme alle julekonsertene da, som vi bare må ha med oss, og alle juleshowene. Alt koster penger og alt koster tid. Men, det er jo dette som er livet! Slik er det bare.

Jeg bare håper at folk husker å kose seg litt også, være litt til stede i øyeblikket, og bare nyte tida og stemningen.

Advent er ventetid. Vi venter på høytid, på lys og varme, på kjærlighet og glede. Ventetiden er spesiell for mange. Men det er ikke alle som gleder seg, noen gruer seg. Jeg tenker på alle de som ikke har det så bra.Alle de ensomme spesielt, men også alle barna som har det vondt. De finnes rundt oss. Det er ikke alltid vi ser de, men de er der. Barn som har foreldre som er syke, er i konflikt, drikker, aldri er hjemme osv.
La oss sende noen gode og varme tanker til alle disse, og hvis vi på en eller annen måte kan hjelpe så gjør det. Et smil, noen gode ord eller en klem, det kan utgjøre en forskjell for et menneske som ikke har det bra.

"Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede. Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede".

God adventssøndag til alle!

  • 124 visninger

Liker

Kommentarer