Sykt bra

Jeg har smerter, jeg er hoven, jeg blør og jeg har litt feber, men det går over. Om noen dager eller et par uker er jeg frisk igjen, og god som ny. Grunnen til smerter, hevelse og blod er at jeg er operert, av verdens beste helsevesen, og det kostet meg nesten ikke en krone.
Jeg er heldig! VI er heldige,- som har et slik offentlig helsevesen som vi har i Norge.
I går hadde jeg en liten operasjon på offentlig sykehus. Inn og ut på samme dag. Effektivt, men svært profesjonelt. Fra jeg kom tidlig morgen, og til jeg reiste hjem på ettermiddagen. Leger, sykepleiere på post, anestesipersonale og operasjonssykepleierne får alle terningkast seks av meg. Jeg ble sett og møtt på en måte som jeg kommer til å huske lenge. Tusen takk!
Det klages så mye på helsevesenet, og det stilles store krav. Fete avisoverskrifter forteller oss om alt som ikke er bra, og om alt som gikk galt. Av og til så stemmer sannsynligvis dette, men hva med alle gangene det går bra? Får de gangene tilsvarende oppmerksomhet? Av og til, ja, men ikke så ofte som de negative hendelsene. Det er kanskje slik det skal være, at vi skal ta det som en helt klar selvfølge når alt går bra?
Det er det vi forventer og det er slik det skal være. Det skal gå bra! Selv om vi vet at det skjer unntak.
Ros og tilbakemelding er viktig når det fortjenes, og i mitt tilfelle så er rosen så høyst berettiget.
Siden jeg selv er sykepleier og jobber i offentlig helsevesen, så skal det ikke stikkes under en stol at jeg også har erfart ting som har gått galt, eller som kunne vært gjort bedre til pasientens fordel. Etter mange år i «gamet» ville noe annet vært underlig. Når det er sagt så er det faktisk flest solskinnshistorier. Det går som regel veldig bra.
Det er mange faktorer som spiller inn, men når det gjelder god OMSORG vet jeg hva som skal til, og jeg vet hvordan man kan måle god omsorg.
God omsorg måles i skjæringspunktet mellom pasient og helsepersonell. Er dette møtet eller øyeblikket godt, så er omsorgen god! Og hvis da hvert øyeblikk, hvert møte er godt, så vil omsorgen oppleves som god.
Det var dette jeg opplevde på sykehuset i går! Møtene mellom leger, sykepleiere og meg var godt. Jeg opplevde derfor god omsorg. De så meg, de møtte meg, de i vare tok meg. Omsorgen opplevdes «sykt bra».
Det er så enkelt, men for noen ikke så liketil. Noen har talent for mellommenneskelig kontakt og omsorg, andre ikke. De som ikke har det burde heller ikke vært der. De passer kanskje bedre til andre yrker, som de har talent og egenskaper for.
Det å velge omsorgsyrker bør gjøres av de som har noe å gi til andre, uten å tenke på at de skal ha noe tilbake.
Omsorg er å sørge for at andre har det bra!
Det opplevde jeg i går. Jeg hadde det bra, til tross for at jeg var litt redd, at jeg hadde litt smerter, at jeg var medtatt etter narkose og at jeg var skjært i.
I dag kjenner jeg at jeg er takknemlig over å ha vært vitne til det jeg hver dag tilstreber å være i min jobb, og til det jeg ønsker at mine kolleger skal være......nemlig sykt bra!
Tusen takk❤️

Liker

Kommentarer