Syke krav

Jeg har nettopp lest at 3 av 10 ungdomsskolejenter forteller at alt er et slit (NOVA undersøkelse).
De lever under et konstant press som fører til søvnløse netter, tristhet, slitenhet og depresjon. De er generelt misfornøyd med sin egen kropp, sitt eget utseende og sine egne prestasjoner.
De skal leve opp til egne forventinger, men også samfunnsskapte forventninger om toppkarakterer, trente kropper, de skal ha mange venner, delta på de beste festene, de skal ha flere hobbyer, de skal drive med idrett og organisasjonsliv. I tillegg så skal de jobbe ved siden av skolen.

Livet skal skinne i det utstillingsvinduet som sosiale medier har blitt!

Dette er tankevekkende og skremmende, men enda mer skremmende er det at dette gjelder mange flere enn de helt unge. Det gjelder også voksne.
Jeg tror mange blir syke på grunn av et alt for strengt regime i forhold til mat, trening, utseende, hvile, jobb, plettfritt hjem og deltakelse i sosiale relasjoner. Alt dette skaper et stress som er direkte usunt. Vi snakker ikke om lett mas og stress, men et stress som er så alvorlig at det skaper helsemessige problemer. Mange blir syke!

Dette er ikke lett, idealet er medieskapt og samfunnsskapt, og vi får det midt i ansiktet hver eneste dag;
Du er ikke bra nok hvis du ikke ser ut som en fotomodell, jobber som en helt og alltid er helt på topp.
Skremmende!

Jeg tror vi må lære oss å gi litt mer blaffen, ikke si ja til alt, begrense oss og være ærlige med hvordan vi har det. Vi må finne en gylden middelvei, der vi lever etter det gode gamle ordet; alt med måte, og vi må begynne med oss selv!

Vær litt snill mot deg selv i dag, lytt til hva du egentlig har lyst til,- og gjør det💕

  • 116 visninger

Liker

Kommentarer