Sykdom prioriterer seg selv

"Den som er frisk ønsker seg alt, den som er syk ønsker seg kun en ting,- nemlig å bli frisk".

Dette er kjente ord, og selv om jeg bare har pådratt meg lungebetennelse på fridagene mine, så har jeg kun ett ønske, og det er å bli fort bra igjen.
Sykdom prioriterer seg selv, og alt annet må settes på vent. Planlagte oppgaver, sosiale tilstelninger, og andre ting, må avlyses, og tålmodigheten settes på prøve.
Mine tanker går i slike stunder til de som er kronisk eller alvorlig syke.
Jeg beundrer dere.
Det er så uvant å måtte begrense aktivitetene sine. Det er så uvant å ikke kunne ha den friheten jeg vanligvis har til å gjøre det jeg selv ønsker.
Jeg vet at når man først er midt oppe i en situasjon, enten det er sykdom eller andre ting, så har man ikke noe valg, man må bare stå i det. Og det er altså det alle kronisk syke gjør. De aksepterer, og finner nye måter å leve livet sitt på.
Godt gjort.
Sykdom prioriterer seg selv og vi har ikke noe valg, vi må godta det.

Allikevel er det mye vi kan gjøre når vi er friske, for å forebygge mange ulike sykdommer.
Vi kan leve sunt, spise riktig, vi kan være i fysisk aktivitet, vi kan få frisk luft, vi kan gjøre ting som gleder oss, som får oss til å le, vi kan være sammen med de vi er glad i, vi kan sove nok, vi kan ta tran og vi kan være positive.
Alt dette kan hjelpe oss til å holde en del sykdommer unna, men av og til så er det allikevel uunngåelig.
Jeg gjør alt dette, hele tiden, men allikevel har jeg hatt en hardnakket infeksjon i kroppen for andre gang på et par måneder. Denne gang lungebetennelse.
Jeg ville ikke ha det, men jeg hadde ikke noe valg. Den kom, overtok kroppen min, og lenket meg til sofaen med Paracet, tørkerull, og varm te med sitron og honning.
I det store og det hele, det gjør ingen ting. Det kunne vært så mye verre.
Jeg er glad det bare er en infeksjon, om noen dager er jeg som før, og kan gjøre akkurat det jeg selv vil og ønsker.


Og god bedring til alle som trenger det.

💕

  • 354 visninger

Liker

Kommentarer