Stillhetens magi

Stillhet er for mange mennesker nesten et fremmedord. Mange er redd for stillhet, de opplever stillheten som kjedelig og som skremmende. Når alt er stille, så er man tvunget til å være i selskap med "seg selv", med sine egne tanker og sine egne følelser.
I dagens samfunn så er støy helt vanlig. Det er støy alle steder. Sitter man i telefonkø er det musikk på øret, er man i butikker er det ofte høy musikk, det er støy fra trafikk og alle mulige andre lyder.Det er til og med støy fra det elektriske nettet. Det er først når strømmen er borte at man registrerer hvor stille det kan bli. Dessuten har vi den støyen vi nesten ikke tenker over, nemlig TV, radio, PC og telefon. All denne støyen vi enten påføres, eller frivillig velger, kan virke ødeleggende på både kroppen og sjelen vår.Stillhet er bra for helsa vår. Hjerneforskning viser at stillhet endrer strukturer i hjernen, som påvirker blant annet immunforsvaret vårt.
Stillhet er den beste måten å "finne seg selv" på. Man trenger ikke gå til alle andre, det kan være nok å gå til seg selv. Når man vandrer på ukjente stier i stillhetens landskap, så kan man oppdage nye og ukjente plasser, i seg selv. Man kan oppleve samsvar mellom tanker og følelser, og man kan finne en ro som både kjennes god ut og som gjør godt.

Stillhet har nesten blitt luksus, fordi det oppleves så sjelden. For meg er stillhet viktig og jeg oppsøker den ofte, gjerne i naturen ,men også innendørs. Å gå ut en tidlig morgen før dagen våkner ordentlig til liv, det er luksus.

Hva med en liten retrett tilbake til deg selv? I stillhetens rom. Der man kan finne alle svarene man søker, der man kan finne den roen man savner, der man kan finne seg selv. I stillhetens magi.

"Er du herre over den lille
stillheten som er inne i deg
har den store stillheten
aldri makt over deg."

Sitat fra diktet Stillhet av ukjent forfatter.

  • 129 visninger

Liker

Kommentarer