Sensommertur i fjellheimen!

Fjellet i grønt

Jeg simpelthen elsker den norske fjellheimen!
Fred, ro, klar luft og refleksjoner i nydelig natur.

Kan man ha det bedre?

Hvor mange grønnfarger finnes det egentlig?
Akkurat det spørsmålet har jeg stilt meg flere ganger i løpet av helga på fjellet.
Olivengrønn, flaskegrønn, mosegrønn og militærgrønn er nok bare noen av alle grønnfargene som finnes.

Grønt er vakkert og det finnes i uendelig mange nyanser.


I helga har jeg gått utenfor allfarvei, med kjæresten og et vennepar.
Det er ikke til å legge skjul på at jeg liker å gå. Vandre avgårde inn i et fjelllandskap som ikke ser ut til å ta slutt. Det er fantastisk!
Det fine med å gå på litt mer øde plasser er stillheten. Nettopp stillheten gir meg det jeg ikke får andre steder.

Det vrimler ikke av mennesker som haster av gårde over Besseggen. Ikke noe galt med en tur over eggen, det er en flott fjellformasjon å forsere,- jeg har gått der mange ganger, så det er ikke det, men når jeg reiser til fjells så vil jeg ha naturen tett innpå, og det får jeg der stillheten runger i mot meg.


På turen vår på fredag til Marabotthornet så møtte vi kun to stykker. To blide mennesker som fortalte oss hvor flott det var på toppen.
På lørdag møtte vi ingen. Ingen gikk i gråvær og vind inn mot Gluptindene, bortsett fra oss da. Litt kaldt var det, men utrolig godt og flott.

Tenk å ha den mektige naturen helt for seg selv!

Man blir liten da, i stillheten.


Det er ganske fantastisk å se at naturen i fjellheimen er ren. Det finnes ikke søppel. Ganske utrolig når man vet hvordan det ser ut i grøftekanten om våren.
Det er godt å se at nordmenn, og utenlandske turister for den saks skyld, viser respekt for naturen ved å ta med seg søpla si hjem.
Jeg så ikke et eneste papir eller en eneste tomflaske. Fantastisk bra!


Har du ikke vært i fjellet? Har du ikke gått i stein, vierkjerr og lyng så gjør det! Prøv! Det er godt! Jeg tror de fleste ville like det. Det gir en følelse av fred, ro, harmoni og storhet. Det er virkelig da pulsen din gir rytme til refleksjoner.
Naturen i fjellet er storhet som er utenfor en selv, som en ikke får gjort noe med, som bare er der, og som gjør noe med deg.

❤️

Jeg er så takknemlig for at jeg hadde en far, og en mor, som tok oss jentene med ut i skog og mark, som ga oss det lille som skulle til for at vi skulle lære oss å like og respektere livet i naturen.

🍀

Takk for naturen vår.
❤️


  • 404 visninger
  • Near Kapp

Liker

Kommentarer

EirinJulie
EirinJulie,