Sånn er livet....

Av og til når man sitter å funderer for seg selv, helt alene i ro og fred, uten andre forstyrrende elementer enn kjøleskapet, så kjenner man hvor mye man har å være glad for. Akkurat nå, i skrivende stund, kjenner jeg denne takknemlighetsfølelsen.
Jeg er så glad og takknemlig over alt jeg har i livet mitt, og jeg vet at jeg burde takke mye oftere enn det jeg faktisk gjør.

Jeg er ikke født med en sølvskje i munnen, selv om noen mener at alle vi som er født og oppvokst i Norge er det.
Jeg måtte tidlig lære meg å ta ansvar og å kjempe for det jeg ville oppnå.
Det har jeg gjort.

Jeg har klart meg selv, gjennom samlivsbrudd og ensomhet. Jeg har klart meg selv gjennom sykdom og kriser. Jeg her brutt opp og jeg har lappet sammen,- ikke bare en gang, men flere.
Av og til så har jeg tenkt at ting kunne vært gjort annerledes, eller sågar vært ugjort, men det er nå en gang slik at det som har vært er umulig å gjøre om igjen.
Jeg har akseptert og tilgitt.

Det jeg imidlertid, på livets vei har forstått, er at det aldri er for sent å skape en ny begynnelse.
Jeg gjør nye oppdagelser, hver dag, både i meg selv og i mine omgivelser.
Jeg kjenner på en stor takknemlighet over alt jeg har opplevd og over alle jeg har møtt, fordi det har skapt meg til den jeg er i dag.

Ikke misforstå, jeg har forbedringspotensiale. Det ligger der, rett under overflaten, og jeg vet om det og jobber med det.
Jeg ønsker hver dag å forbedre meg. Jeg ønsker hver dag å være et godt medmenneske, til tross for at jeg av og til ikke lykkes.

Jeg er takknemlig over utdannelsen jeg har tatt, både den formelle og den uformelle. Alle årene på skolebenken har gitt meg kunnskap som er lett å bære, og som jeg hver dag har bruk for. Det kostet både svette og tårer når det sto på, men du verden hvor fint det er å lære nye ting.
Jeg er takknemlig over den fine jobben jeg har, der jeg kan hjelpe mennesker i en sårbar fase av livet.
Jeg er takknemlig over å ha to flotte sønner, to fine 'svigerdøtre' og to nydelige barnebarn. Pluss et lite bonusbarnebarn.
Jeg er så takknemlig for at jeg for omlag to og et halvt år siden traff den beste mannen jeg kunne fått, og for at vi i dag er kjærester og bestevenner.
Jeg er så takknemlig for familien vår på begge sider og for gode venner.
Jeg er så takknemlig for å ha tak over hodet og mat i kjøleskapet.
Jeg er så takk er takknemlig for at jeg ikke er redd for å beklage og å be om unnskyldning, og for at jeg tør å innrømme mine svakheter.
Tusen takk 💕

Dette er ingen skrytestatus, snarere tvert i mot. Dette er en status som kommer rett fra mitt innerste. Det er en takk til meg selv, og til alle andre. Dette er en status som kanskje kan bidra til at andre kan lete fra noe å være glad for, og å takke for.
Noen vi kanskje si at det ikke er noen sak for meg. Ja, nettopp meg.
For jeg har jo det meste. Det er riktig, jeg har alt jeg trenger og mer til, men det betyr ikke at det alltid har vært slik, og det betyr ikke at jeg har fått ting i livet gratis.
Det betyr heller ikke at alle mine dager er gode. Jeg er også lei meg, og jeg har opplevd stor sorg.
Jeg har kjempet mange kamper, med meg selv, men jeg klarte det!
Jeg fikk det til, jeg lyktes. Fordi jeg aldri ga opp. Fordi jeg hver dag har stått opp, dusjet, stelt meg og reist på jobb. Fordi jeg hver dag har gitt det jeg har å gi. Fordi jeg aldri har glemt å sette strek over det som ligger bak, og strekt meg etter det som ligger foran.
Fordi jeg hver dag har klart å finne nytt håp og har sett lys i enden av tunnelen.
Og fordi jeg aldri har glemt å takke!

Livet...hva er det?
Jo det er nettopp dette som jeg har skrevet om; kamper kjempes, mål nås, drømmer oppfylles, drømmer knuses, mål forandres, og veien blir til mens man går.
Jeg vet at jeg, som de fleste andre, vil møte nye utfordringer, men jeg vet også at jeg kan takle de.

En nylig avdød og avholdt mann, nemlig Per Fugelli sa det på denne måten:

"Når vi tar pynt og masker av, og lander i livet, så oppdager vi at sånn er livet med flekker og feil, med svakhet og styrke, med avmakt og håp, med krise og seire. Sånn er det nakne livet".

❤️

  • 1 508 visninger
  • Near Kapp

Liker

Kommentarer