Oppmerksom spising eller multitasking?

Mindful eating eller oppmerksom spising er en kunst.
Selv har jeg en høgskoleutdanning i Mindfulness, og kan en del om å være oppmerksomt tilstede her og nå.
Allikevel tar jeg meg stadig i å gjøre flere ting samtidig. Jeg er god på multitasking, til og med når jeg spiser. Dette er ikke bra, og jeg må hele tiden minne meg selv på at måltidene skal inntas i fred og ro. Når man spiser i ro uten forstyrrende elementer, så virker fordøyelsessystemet også best, næringsstoffene i maten tas lettere opp, og man får mye større glede av maten enn når man bare er delvis fokusert.
Er DU tilstede når du spiser? Rent fysisk så er du jo det, men hva med mentalt?

MINDFUL EATING handler om å være tilstede med hele seg i måltidssituasjonen. Det handler om å sitte på et hyggelig sted og det eneste man skal gjøre er å spise. Det handler om å tenke mindre, gjøre mindre og å sanse mer.
Mindful eating handler om å bruke sansene når man spiser. Man skal kjenne på lukten, på smaken og på konsistensen. Man skal se på fargene og utseendet, man skal høre på lyden av maten når man spiser. Lukk gjerne øynene når man tar munnfull nummer en. Nyt og kjenn. Trygg godt og vær tilstede med maten.
Ikke se på TV, les avisen eller vær på PC under måltidet.

Dette er mindful eating eller oppmerksom spising. Selv om det bare er ved frokostbordet hjemme, så er det hyggeligere for de man sitter sammen med om man er mentalt tilstede.
Til slutt kan man takke, og glede seg over maten, og måltidet.

Velbekommen:)

  • 123 visninger

Liker

Kommentarer

irenekeser
irenekeser,
Sitter her og spiser, mens jeg driver på pcen. Er ikke god på å kun spise og være til stedet.
nouw.com/irenekeser
Livoghelse
Livoghelse,
@irenekeser Slik er det for mange av oss tror jeg😊🌸
nouw.com/livoghelse