Ønsk dine dårlige dager velkommen

Det er ingen som går rundt og venter på de dårlige dagene.
Allikevel hender det en gang i blant at man har dager som ikke er så gode. Dager da alt går på tverke.

Kanskje har du laget deg en målsetting om at du skal trene, men så skjer det ting som forhindrer det. Eller kanskje du bare dropper det fordi du ikke gidder. Kanskje har du bestemt deg for en sunn dag, men så faller du for fristelsen til å kjøpe en stor sjokolade i butikken på vei hjem fra jobb. Kanskje har du bestemt at fridagen din skal brukes til å bare kose deg, men så skjer det ting som gjør at kosen må settes på vent. Kanskje har du bestemt deg for å ta opp en ting med en kollega på jobb, og så ender samtalen i en konflikt, og ting ble plutselig verre enn de i utgangspunktet var. Kanskje skal du reise på besøk til noen som bor langt unna, men så starter ikke bilen. Slik kan vi fortsette i det uendelige.
Møkkadagene de kommer, enten vil ønsker det eller ei.

Og det finnes møkkadager som er mye, mye verre enn det jeg har nevnt ovenfor. Det er ikke de alvorlige hendelsene i livet jeg sikter til her.

Det er lett å tenke at de dårlige dagene er bortkastede dager, som er totalt unyttige.
Men helt bortkastet og unyttige er de sannsynligvis ikke.
Kanskje disse dagene kan bidra til noe positivt?

Kanskje disse dagene kan lære oss noe?

Ønsk disse dagene velkommen, for de kommer.

Det har ingen hensikt å bli rasende og sint på seg selv, det gjør bare vondt verre.
Det er svært få dager som er helt perfekte.

Det er på møkkadagene våre at vi virkelig kan lære noe, både om oss selv, men også kanskje om andre.

Jeg mener ikke at vi skal gå rundt å nærmest "vente på" at det skal skje noe negativt, men jeg mener at når disse dagene først kommer så må vi akseptere de.
Det er på de dårlige dagene vi lærer at vi kan gjøre små endringer, små valg som på sikt kan føre til færre dårlige dager.
Hvorfor kjøpte jeg den sjokoladen på vei hjem fra jobb? Kunne jeg gjort noe annerledes? Kanskje jeg kunne spist litt mer til lunch, slik at jeg ikke fikk lavt blodsukker, og bare MÅTTE ha den sjokoladen? Kanskje jeg kunne kjøpt en banan i stedet?

Hvorfor orket jeg ikke trene når jeg hadde planlagt det? Hvorfor var jeg lat og giddeløs? Hva kunne jeg gjort annerledes for å gjennomføre det jeg hadde planlagt? Kanskje jeg kunne tatt på meg treningstøy og bare gått en liten tur, istedet for den lange turen, eller istedet for den styrketreningen jeg hadde tenkt meg?
Hva kan jeg lære av samtalen med kollegaen min? Kanskje jeg var for direkte? Kanskje jeg gikk i forsvar og angrep? Kanskje jeg burde lagt det opp annerledes og planlagt det hele bedre? Kanskje jeg burde rådført meg med noen på forhånd? Hva kunne jeg gjort annerledes for å forhindre at det gikk galt? Hva lærte jeg?

Hva når bilen ikke starter og du ikke kommer deg dit du skal? Når du raser over den forbaskede møkkabilen som "aldri" er i orden. Hva da? Kanskje det eneste er å akseptere det hele. Bilen starter ikke, hva da? Da kommer jeg ingen steder, så da må jeg gjøre noe annet. Kanskje jeg skal gjøre noe jeg aldri prioriterer ellers? Jeg kan ta noen telefoner til venner, bekjente og gamle slektninger. Jeg kan ta meg et bad, jeg kan vaske litt i huset eller jeg kan gå meg en lang tur. Eller kanskje jeg bare skal ligge på sofaen med boka mi, og virkelig bare kose meg.

Mulighetene for læring er mange selv om ting gikk på tverke.

Og i det store og det hele så er slike møkkadager bare bagateller.

Mine dager er nesten alltid gode.

Jeg er heldig som kan oppleve det slik, selv om jeg også en sjelden gang har dager som ikke er så bra.

Jeg kan ikke påstå at det alltid har vært slik.
Jeg har jobbet med personlig utvikling,og på den måten blitt kjent med meg selv og mine egne reaksjonsmønstre.
Når jeg vet at det kommer møkkadager, og når jeg vet hvordan jeg reagerer, da blir det så mye enklere å godta det som ikke ble som jeg hadde tenkt.
Jeg aksepterer livet slik det er akkurat her og nå, og så vet jeg at jeg har valg, og at det kommer dager etter denne.

Kort og godt:

Jeg velger å gjøre det beste ut av det!

Ønsk dine dårlige dager velkommen og gjør det beste ut av de.
Husk at du er en erfaring rikere.
❤️

  • 234 visninger

Liker

Kommentarer