Om pusten, livet, døden og meningen med livet

Alt starter et sted, en dato og en fødsel. Og alt slutter et sted, en dato og en grav.
Livet starter med et innpust og det slutter med et utpust. Mellom disse åndedragene er LIVET. Ingen vet hvor lenge livet på jorda varer. Ingen vet når det er slutt. Det eneste vi vet er at livet er her og nå, akkurat i dette øyeblikket. Fortiden får vi aldri tilbake, framtiden vet vi ikke om kommer. Livet er NÅ. Det er nå vi puster og lever. Akkurat DETTE åndedraget får du aldri tilbake. Vi tar stadig nye innpust og stadig nye utpust. Den dagen vi tar det siste utpustet da er livet over.
Et liv går utrolig fort. Og jo eldre du blir jo viktigere blir eksistensielle spørsmål. I alle fall er det slik for meg.

Hva er meningen? Meningen med livet? Dette er et vanskelig spørsmål, og det finnes sikkert utallige svar. Noen finner svar i religionen sin, noen i vitenskapen, noen i det alternative og atter andre i andre ting.

For meg har det vært viktig å finne meningen I livet, i større grad enn meningen MED livet.
For meg er livet en personlig reise, der det er viktig å lytte til meg selv, - for jeg tror svarene finnes nettopp der, i meg selv,- og ikke alle andre steder.
Meningen er å gjøre gode ting for andre og for meg selv. Det er å lære nye ting, utvikle meg og mestre. Det er å gi kjærlighet og å motta kjærlighet. Meningen for meg er å leve i harmoni med meg selv og mine medmennesker. Det er å være tro mot meg selv og verdiene mine.
Å leve er å gjøre seg selv sårbar💕

Salvadore Quasimodo:
" Hver og en står ensom
på jordens hjerte
gjennomboret av en solstråle
og med et er det aften".

Liker

Kommentarer