Norske tradisjoner,- snart en saga blott?

Vi leser til stadighet om skoler som vraker norske tradisjoner. Det skal ikke lenger lages julepynt, julekort, man skal ikke lenger pyntet grana,- og i alle fall ikke gå rundt den og synge julesanger. Jeg synes dette er trist. Hvis vi ikke tar vare på egne tradisjoner så blir vi til slutt historieløse. Det ser ut som det er opp til den enkelte skole og til rektor å bestemme dette. Jeg kan ikke forstå at det kan være riktig. Det er VÅRE barn, ikke skolens eller rektors. Er det helt uinteressant hva mor eller far mener? Det er faktisk våre penger det drives skole for.
Det å kaste vrak på egne tradisjoner som faktisk bidrar til felleskap og integrering er for meg helt ubegripelig. Tenk hvor flott det er når ulike kulturer møtes i gang rundt juletreet. Da gjør man noe sammen og man har noe felles, uansett hudfarge og tro.
Jeg husker veldig godt hvor koselig det var å gå på skolen i mørketida, like før jul. Julestjerna i klasseromsvinduet lyste i blåtimen og lærer hadde tent adventslys på kateteret. Vi sang julesanger og vi laget julepynt. Disse dagene var nærmest magiske for et barn. Stundene var preget av fred og ro, av harmoni, forventning og glede. Vi gjorde noe annerledes som bandt oss sammen.
Disse tradisjonene vil man altså kaste vrak på! Ufattelig! Jeg mener slike flotte tradisjonsbundne handlinger der alle gjør noe sammen,
og der alle er like, må være den beste måten å drive integrering på.
Dette mener tydeligvis ikke alle.
Jeg får en følelse av at det handler om feighet. Tør man ikke stå for våre egne tradisjoner? Hva er det å være redd for?
Å kaste vrak på våre egne gode og gamle tradisjoner blir rett og slett for dumt!

Nå må vi våkne og kreve vår rett. Vil vi beholde tradisjonene våre så må vi melde fra. NÅ, før det er for sent.
La oss ta tradisjonene våre tilbake.
La barna våre få gode minner.
La oss drive god integrering.

La våre norske tradisjoner være for alle, slik at vi kan binde kulturer sammen.

  • 447 visninger

Liker

Kommentarer