Når godt ikke lenger er godt nok!

Når godt ikke lenger er godt nok!
Norge har verdens friskeste befolkning kan vi lese,- blant annet har vi svært lite infeksjoner forårsaket av bakterier,- og folk lever stadig lenger enn tidligere. Allikevel øker sykefraværstallene, og det til tross for at vi jobber mindre enn før. Litt av et paradoks !!! Frisk befolkning med høyt sykefravær! Det henger liksom ikke helt sammen.
Jeg tror imidlertid jeg(og mange andre) vet noe av forklaringen. Det er ikke lenger nok å være god. I dag skal man prestere "mer enn forventet" for å være god nok! Dette begynner allerede på barnehagenivå, der barn skal kunne så og så mye til den og den tiden,- der barn sammenlignes med hverandre. Det komparative helvete starter for mange når de er små,- og det bare øker på etter som årene går. Hus og hjem skal være oppdatert og tilnærmet perfekt, man skal gjøre karriere og være veltrent, man skal ha kjekk mann/kone og flinke velstelte barn. Man skal ha meninger og delta i organisasjoner og frivillig arbeid, man skal ha mange venner og invitere til vennelag med perfekt mat og vin........og slik fortsetter det. Kravene er store og målene høye. Det er summen av krav og forventninger som gjør folk "syke."
Er det noe rart om sykefraværstallene øker? Selv om man er frisk kan man være syk..... Syk i form av å være sliten eller tilnærmet utslitt. Det å være sliten og utmattet i perioder hører med til de naturlige variasjonene i livet, det er når det vedvarer over år at det kan bli alvorlig. Tverrfaglig forskning viser at et stressende og slitsomt liv gir økt risiko for sykdom. Det er skremmende at vi lever i et samfunn der fotballfruer og diverse silikonfylte bloggere legger føringene for unge kvinner, der unge fremadstormende eiendomsmeglere og andre såkalte vellykkede mennesker har stor påvirkingskraft. Jo, da jeg vet det.......at det er frivillig hva man henger seg på......,men noe er faktisk gitt, noe kommer man ikke utenom.....og man må enten man vil eller ikke. Og de aller fleste lar seg påvirke, det er av og til ikke til å unngå.
Mobbing er et stikkord. Hvis foreldrene ikke henger med så kan barna få svi....Trist, men slik har det blitt! Å være god nok, er ikke godt nok lenger! Vi har alt vi kan ønske oss, allikevel er vi ikke fornøyde, de fleste kaver og maser i jakten på det gode liv. Utviklingen er skremmende. Jeg skulle ønske det var noe som kunne bremset det vi er vitne til, og som flere og flere kjenner på kroppen. Livet må være noe mer enn å jakte på lykken og det perfekte liv 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Da risikerer man etter hvert å bli syk. Livet er HER og NÅ, og det er godt nok. Å være GOD NOK må igjen bli GODT NOK!

  • 160 visninger

Liker

Kommentarer

Dinskis
Dinskis,
Hej! var gärna med i tävlingen om en mascara , kolla under kategorin tävlingar, kram!
nouw.com/dinskis