Misunnelsen øyne blir aldri mette.....

Misunnelse er regnet som en av de syv dødssyndene, og er et svært lite tiltalende karaktertrekk med menneskeheten.
Misunnelse er å ikke unne andre suksess eller framgang, eller gods og gull for den saks skyld. Misunnelse handler om om det andre har enn om det man selv savner. Misunnelse kan også skjule seg bakt begreper som konkurranse og maktkamp.

Misunnelse kan være farlig, enten man selv er en som misunner eller man utsettes for andres misunnelse. Misunnelse kan gå over i overvåkning og forfølgelse, og det kan gå så langt som til besettelse.
Hvorfor er det så vanskelig å tolerere at andre har noe du ikke har? Det å føle seg underlegen og mindre verdt enn andre kan være en mulighet, eller at man selv vil være størst, best og ha mest og finest.

Misunnelse oppstår oftest i nære relasjoner. Kollegaer i mellom, søsken, venner eller bekjente, og for eksempel i ulike klubbmiljøer eller organisasjoner.

Det er sjelden man er misunnelig på noen som er veldig perifere.

Er det noen som er misunnelig på Kongen vår eller på kjolen til dronning Silia i Sverige? Eller på prins Harry i England, fordi han har kapret vakre Megan?

Det er kanskje noen som er misunnelige på de også, men da er de nærmere enn det vi er. Perifere personer har en tendens til å bli idealisert i stedet.

Misunnelse kan også være forkledd som ironi og sarkasme. Den type misunnelse kan være vanskelig å forstå, og til dels forvirrende.


Hva kan man gjøre med misunnelse?

Hvis man selv er misunnelig? Eller hvis andre er misunnelige på deg?

For å ta det siste først. Det er vel ikke så mye å gjøre med at andre misunner deg tingene dine, utseendet ditt, jobben din, lykken din eller livet ditt. La dem være det, og hev deg langt over det. Vel og merke hvis misunnelsen ikke har blitt en besettelse og er farlig.

Hvis man selv er misunnelig på andre, så kan man jobbe med dette ved å styrke sitt eget selvbilde. Man kan begynne å tro på seg selv, skaffe seg innsikt, bli kjent med alle sine sider og etterhvert forstå at man er like bra som alle andre. Selv om andre har finere bil så trenger de ikke være noe bedre menneske. Selv om andre har en mastergrad, og du selv har klart deg med grunnskole, så kan du være et minst like godt menneske.

Det er ikke materielle goder, utdannelse, stilling og status som bestemmer hvor mye du er verdt. Det er egentlig deg selv som bestemmer det. Begynn å tro på deg selv og slutt å sammenligne deg med alle andre, så vil du etterhvert få det bedre. Og når du får det bedre med deg selv så vil den stikkende misunnelsen avta. Den bunner nemlig i egne mindreverdighetskomplekser.

En fin og god metode er faktisk å begynne å rose andre. Si pene ting til andre mennesker, smil til dem og gjør dem glad. Det gjør noe med deg også.

Den største gleden du kan ha det er å gjøre andre glad........og dermed blekner misunnelsen også😘  • 0 visninger
  • Near Kapp

Liker

Kommentarer