Maten er din medisin

I går kveld var jeg så heldig å høre et viktig og inspirerende foredrag om kosthold, bevegelse og mental trening med lege og kostholdsguru Berit Nordstrand. Mange lurer på hva som er så spesielt med det hun anbefaler. Hun har fokus på maten som skaper en god tarmhelse. Det som forgår i tarmen er viktig for hele kroppen vår. For det fysiske og for det psykiske. Maten som skaper god tarmhelse er naturlig. Den er fri for raffinerte og ferdigproduserte ingredienser, den er grov, grønn og gunstig.
Berit Nordstrand prater varmt om grønnsaker i alle farger, om fiskefett, om nøtter, om honning og om grønn te. Hun prater også varmt om kaffe. Den inneholder masse antioksidanter, men da uten melk.
Hun prater om barn med ADHD og autisme som blir helt friske hvis de får naturlig mat med mye næringsstoffer. Tenk at riktig kosthold kan fri ta barn for sentralstimulerende nervemedisin som brukes for ADHD. Medisiner med mye bivirkninger, som umulig kan være bra for et lite barn. Er det ikke bedre med sunn og smakfull mat som gjør samme nytten? Er det ikke bedre med riktig mat enn en alvorlig diagnose som henger ved et menneske resten av livet?
Svaret er utvilsomt ja! Gi barna naturlig mat og la de "klatre i trærne". La de leke, ha det moro og vokse opp til å bli sunne og friske voksne.

Kort oppsummert så er dette rådene dr. Nordstrand ga i går:
* Grønn te x 3 pr dag
* Grønnsaker til alle måltider
* Salat/råkost før middagens hovedrett
* En neve assorterte nøtter uten salt daglig
* Mindre kjøtt og mer fisk. Både hvit og rød
* Økt innhold av bønner og linser i kostholdet
* Bruk honning som søtning
* Mørk sjokolade til kos
* Ta tran og andre kosttilskudd
* Fysisk aktivitet daglig
* Frisk luft er bra for alle
* Velg positive tanker og bry deg om folk rundt deg
* Bygg bro mellom generasjoner, lek med barna og nyt hver dag som om det er din bursdag.

Dette var noe av det hun predikerte på en fantastisk inspirerende måte, som framkalte både latter og tårer.

I dag har jeg laget pizza med havregryn og chiafrø i bunnen. Med tomatsaus, hvite bønner, rosettkål, fetaost, paprika og gulost. Toppet med ruccolasalat. Pizzaen ble utrolig smakfull og deilig.
Du ser pizzaen min på bildet. Der ser du også et bilde av smørdampet rosettkål med ristede cashewnøtter 😉Veldig godt og kan virkelig anbefales. Rosettkålen kommer fra Vang Gård på Toten og kan nå kjøpes i flere store butikk kjeder.

Jeg anbefaler alle å høre Berit Nordstrand. Lærerikt, inspirerende, tankevekkende og morsomt😊

  • 228 visninger

Liker

Kommentarer