Mamma for første gang

Mamma for første gang. Et stort øyeblikk som ikke kan måle seg med noe annet. For 31 år siden i dag skjedde dette meg. En kjærlighet ble født, av to lykkelige foreldre. En fødsel er en krevende jobb, et hardt stykke arbeid som man klarer fordi man vet at resultatet er så fantastisk vakkert. Et barn , et mirakel, et nytt liv. Det er det største som har hendt meg, og alle andre som har opplevd det samme. Vi kvinner har en ting felles, vi vet hvordan det er å gi et nytt barn liv, vi kjenner smerten og vi kjenner forelskelsen. En forelskelse som vokser seg sterkere og sterkere, en kjærlighet som aldri tar slutt.

For meg er denne dagen hvert eneste år viet refleksjon, gode minner, såre minner, glede og kjærlighet.
Når det eldste barnet ditt fyller 31 år, så blir du også påmint hvor fort dette livet på jorda egentlig går. Sekunder, minutter, timer, dager, uker og år. Alt det som hele tiden skjer, det er livet, for meg, for deg, og for oss alle.

Et av de nydeligste og sterkeste diktene jeg vet om heter "Nyfødd". Diktet betyr mye for meg siden jeg ble kjent med det da jeg var gravid for første gang.
Jeg håper andre også synes det er vakkert.

" No åpner livet
munnen sin
og ut kjem eg
med hauet først
så redd og tørst.
Eg skrik
til eg får knoppen min
og varmen i frå kroppen din.
Eg syg og pustar inn
og ut.
Og er ein naken
nyfødd
gut".

Hans Sande har skrevet diktet.

  • 120 visninger

Liker

Kommentarer