Kongen, klærne og kroppen

Norges konge og hans dronning har feiret sine 80-års dager denne uka.
Vårt folkekjære kongepar har latt hele landet få ta del i feiringen, via direkte overføringer både fra Slottet og fra Operaen.
Vi har sett talen fra Bjarte Hjelmeland, vi har sett kronprinsen og prinsessen sine taler til mor og far, vi har sett statsministerens tale og kongeparets egne taler.
Vi har sett kongelige fra mange land, vi har sett de lekreste kreasjoner av noen kjoler, vi har sett bunader og gallapyntede menn.
Vi har sett vakkert pyntede saler, med de mest fantastisk borddekorasjoner, og et utrolig skue av levende lys på Slottsplassen.
Vi har fått ta del i menyen som ble servert både på Slottet og i Operaen, og sist men ikke minst fikk hele Norge ta del i det mest fantastiske fyrverkeriet Norge noen gang har sett.
Tusen takk til kongeparet for at dere lot hele landet få ta del i den storslåtte feiringen av deres 80-års fødselsdager.

Jeg er virkelig stolt over å bo i et så flott land som Norge, og over kongeparet som leder landet vårt med stø hånd, raushet og varme.
Bjarte Hjelmeland sa i talen sin til kongeparet at "de strekker seg mot folket", og det er vel nettopp de de gjør ved å gi oss innblikk i feiringen av dagen deres.
Statsminister Erna Solberg sa i sin tale, at kongen og dronningen er så nær folket sitt, at vi glemmer oss bort og titulerer de med "du" og med fornavn. Hun sa også at de har gjort veien enklere for de som kommer etter, via sin naturlige og gode tilnærmingsmåte til utfordringene både landet og de selv har stått overfor.
Det er vel slik de fleste av oss som liker monarkiet oppfatter det.

Når man ser hele denne flotte feiringen under ett, så skurrer det i mine ører, og jeg tror nesten ikke det jeg leser, når jeg ser at VG nett har intervjuet "selveste" Jan Thomas, og han forteller at dronningens kropp er som på en 40-åring!
Selv om vi alle er enige om at vår dronning er flott,og holder seg fantastisk godt, så blir det for meg, merkelig med kroppsfokus i en slik anledning.
Her har vel både Jan Thomas og journalisten bommet en smule.
Fant ikke man ikke på noe annet å si så kunne man holdt munn.
Hva har kroppen til Dronningen med feiringen å gjøre?
At kjoler og antrekk kommenteres det er jo helt vanlig i slike anledninger, men at kroppene skal kommenteres er vel skivebom?
Det var ikke bare dronningen som ble gjenstand for kommentarer om kroppen sin i media.
En stakkars frossen, ung dame i rød kjole på slottsbalkongen, ble nærmest mobbet på nett for manglende bh, og for feil kjolevalg. Ja, sågar ansiktsuttrykket hennes, som fotografen fanget i brøkdelen av et sekund, ble kritisert.
Jeg synes det er både skammelig og idiotisk med fokus på kropp og utseende i en slik anledning.
Er det ikke nok kroppsfokus i media?
Kunne man ikke, for en gangs skyld latt kropp være kropp, og hatt fokus på menneskene som helhet og på feiringen, på talene og gjestene?

Noe de fleste heldigvis hadde.Jeg bøyer meg i støvet over kongeparet vårt!

Takk for at dere delte feiringen deres med hele Norge!
Det var fantastisk å følge med på.
❤️

  • 805 visninger

Liker

Kommentarer