Kjærlighetsdagen, alle hjerters dag eller Vallentines Day.

Valentines day eller kjærlighetsdagen som den også er kalt, har sin opprinnelse helt tilbake til slutten av 1500-tallet. Dagen fikk navnet sitt fordi det var denne dagen fuglene begynte å parre seg. Romantikkens dag, kjærlighetens dag.

I de senere årene har markering, eller kall det gjerne feiring av dagen, også kommet til Skandinavia.
De som har hatt aller størst glede av dagen er vel uten tvil handelstanden. De selger blomster, konfekt og røde hjerter for mange millioner i forbindelse med dagen. Dagen kalles forøvrig også alle hjerters dag.

Selv har jeg ikke noe forhold til denne dagen, annet enn at jeg vet hva den heter og hvor skikken kommer fra.
Jeg lurer på om vi trenger denne dagen? Utgjør den en forskjell? Trenger vi en egen dag for å vise de vi bryr oss om at vi er glad i de?
Jeg vet at mange synes det er en fin anledning til å vise sin kjærlighet. Noen benytter sågar dagen til å fri til sin kjære.

Selv trenger jeg ikke Vallentines day eller kjærlighetsdagen for å fortelle menneskene i livet mitt at jeg er glad i de. Jeg trenger heller ikke blomster og gaver den 14. februar hvert år for å føle at jeg er helt spesiell for kjæresten min.

Jeg fordømmer ikke dagen, og jeg tror faktisk mange, både unge, men også noen eldre synes dette er en hyggelig dag. Alle dager som man kan gjøre litt ekstra ut av er kjærkomne, MEN det må ikke alltid utløse kjøpepress.

Jeg undres imidlertid på hvor mange som blir med i dragsuget, og feirer dagen, uten å dvele noen sekunder ved om dagen egentlig betyr noe for dem.
Jeg tror det er mange!
Dagen gir oss imidlertid en liten påminnelse om å sette pris på de vi er glad i, for ingen kan unngå å både se og høre om dagen.

Happy Vallentine med eller uten røde hjerter, blomster, sjokolade og gaver!

  • 131 visninger

Liker

Kommentarer

Lnn91
Lnn91,
Ha en flott valentine 😃 <3
nouw.com/lnn91
Livoghelse
Livoghelse,
Tusen takk og du også Lnn91😘
nouw.com/livoghelse