Julerefleksjoner

Jula 2016 står like foran oss, og med den kommer minnene og følelsene. Julefeiring er tradisjon. Folk blir liksom så hyggelige mot hverandre i tida før jul, og så snille. Vi gir hverandre pakker og strør om oss med julehilsninger. Det hele er nesten som et rituale. Jeg liker det, jeg liker at folk bryr seg om hverandre.....hele året!
Hvorfor blir vi mykere, rundere i kantene, rausere, snillere, mer oppmerksomme og rett og slett hyggeligere mot hverandre i jula? Jo, fordi jula forsterker følelsene våre. Jula virker som et forstørrelsesglass på følelsene. Det er minnene våre som får fram disse myke, tårevåte følelsene i oss, og vi får behov for å være omsorgsfulle mot hverandre.
Vi minnes oss selv som forventningsfulle små barn, finklærne, lakkskoene, hvit strømpebukse, vi minnes et vakkert julepyntet tre, vi minnes luktene og smakene, vi minnes lydene og vi minnes menneskene.
Selv så kjenner jeg på en uendelig takknemlighet over juleminnene mine, og over følelsene dette får fram i meg. Dette til tross for at mine juleminner også rommer andre og mindre gode følelser. Følelsen av sorg, tap, savn og lengsel. Følelsen av ensomhet. Allikevel er jeg takknemlig for disse julene også, fordi stillheten og roen ga meg rom for refleksjon. Og nettopp i den stillheten forsterket takknemligheten seg. Noe har jeg mistet og mye har jeg fått. Slik er livet for oss alle. TAKK til julehøytiden som forsterker disse følelsene i oss og som får oss til å kjenne etter hvor mye vi har å være glad for. TAKK til julehøytiden som får oss til å bry oss om andre enn oss selv. Kjære alle sammen - jeg ønsker dere alle en fin jul og håper alle får gode minner fra jula 2016❤️

  • 127 visninger

Liker

Kommentarer