Jeg er så glad hver julekveld

Jeg er så glad hver julekveld for da ble Jesus født, heter det i den kjente og kjære julesalmen som ble skrevet av Marie Wexelsen på Toten i 1859. Marie var 27 år da hun skrev denne vakre salmen. Melodien er av organist Peder Knudsen.

Salmen er kjent og kjær, budskapet likeså, men jeg tror vel de aller fleste feirer jul på grunn av tradisjonen og ikke budskapet.
For noen er det kanskje slik at "jeg er så glad hver julekveld for da går vi rundt om den enerbærbusk" , eller vi feirer jul fordi Rudolf er rød på nesen. Budskapet er ikke det viktigste lenger, men tradisjonen er allikevel god og vakker.
Jula er en fin tid til å bry seg litt ekstra om hverandre og til å ta vare på hverandre. Jula er tida da følelsene får større spillerom, både de gode og de såre.
Selv merker jeg at jeg er mer emosjonell denne tiden. Jeg minnes de jeg på en eller annen måte har mistet, de som bare dro forbi, og de som ikke er blant oss lenger. Jeg tenker også på selve livet, hvor fort det går, på barna mine, barnebarna og alle de jeg bryr meg om.
Jula er på et vis forstørrelsesglasset på følelsene våre. Alt blir så forsterket i jula. Jeg tror vi har godt av det, at det er bra for oss å stoppe litt opp og tenke over hva som er viktig, hva som betyr noe og hva vi ønsker å bruke tida vår på. Tida er så begrenset så det gjelder å ta vare på hvert eneste øyeblikk.

La denne jula bli fylt med gode øyeblikk, enten du er alene eller sammen med andre. Selv om du er alene og kjenner på ensomheten, så vit at det er noen som sender deg noen varme tanker, nettopp i dag. Selv om du er syk og kanskje bekymret, så vit at det er noen som tenker på deg, og ønsker deg god bedring og alt godt.
La oss sammen sende gode tanker til hverandre, til kjente og ukjente!

God Jul til alle ❤️

  • 109 visninger

Liker

Kommentarer