Kopi - "Ikke la andres oppførsel forstyrre din indre fred."

Ikke la andres oppførsel forstyrre din indre fred er Dalai Lama sine ord.
Sanne ord, men allikevel så vanskelig å gjennomføre.
Vi har alle lett for å la oss påvirke av andres oppførsel. Vi lar oss såre, og vi rives med på ting som vi innerst inne kjenner er galt for oss. Vi lar oss forstyrre av andres oppførsel på ulike måter.
Det er ikke i ordene sine mennesker viser sitt sanne jeg, men det er i gjerninger. Ikke bruk tid på tanker og grubling om hvorfor andre handler som de gjør, det skader bare deg selv. Bruk i stedet tiden din til å leve ditt liv, her og nå, i dette øyeblikket.
Ikke la andres manglende personlige utvikling og innsikt ødelegge dagene dine. Tilgi dem, ikke for at de nødvendigvis fortjener det, men for at du fortjener det.
Vi bruker ikke tiden vår på uviktige tanker.

Når du skal øve deg på å være mer til stede her og nå - i øyeblikket, så fokuser på pusten din. Hver gang tankene dine legger ut på sin egen lille vandring, til ting du ikke får gjort noe med, så vend oppmerksomheten tilbake til pusten din.
Det hjelper deg til å akseptere det du ikke får gjort noe med.
Du oppnår på denne måten en større indre ro.
Dette kalles "oppmerksomt nærvær".
Noen kaller det mindfulness. Uansett hva man kaller det;  dette er et fantastisk verktøy for personlig utvikling.
Det er vel imidlertid slik med dette som med så mye annet, at de som kunne hatt aller størst utbytte av dette, er de som forstår det minst.
Jeg er takknemlig for at jeg har tilegnet meg mer kunnskap på dette spennende området, fordi det har hjulpet meg i situasjoner der jeg tidligere kunne la meg såre, der jeg grublet mye i etterkant, og der jeg tok på meg skylda for andres utilbørlige oppførsel.
Jeg lever mer oppmerksomt, her og nå, uten å tenke så mye i ettertid, over hvem som sa  og gjorde hva, hvorfor de sa det  så videre. Det kjennes veldig riktig og veldig godt.

Og det eneste du trenger å gjøre, er å fokusere på pusten din hver gang tankene dine løper avgårde.

PUST

❤️Jeg velger i dag å avslutte med dette nydelige diktet av Hans Børlie:

Ett er nødvendig

Ett er nødvendig - her
i denne vår vanskelige verden
av husville og heimløse

Å ta bolig i seg selv

Gå inn i mørket
og pusse sotet av lampen

Slik at mennesker på veiene
kan skimte lys
i dine bebodde øyne
❤️

Liker

Kommentarer