Holdninger

Det prates så mye om holdninger og om det å ha gode holdninger. Spesielt innen for helse og omsorg, som er mitt fagfelt.
Men hva er en holdning?
En holdning er en mening, en oppfatning eller en innstilling som en person har. En holdning sitter ofte dypere enn en mening. Det er lett å endre på en mening, men allikevel henger meningene våre sammen med de holdningene vi representerer.
Holdningene våre utvikles i samspill med omgivelsene våre, og de påvirkes av erfaringene våre. Holdninger er også et resultat av oppvekst, oppdragelse, opplevelser og kunnskap. Det er fullt mulig å arbeide med holdningene sine for å endre de. Det handler først og fremst om bevisstgjøring. Bevisstgjøringen kan skje ved at man reflekterer over det man opplever og erfarer, eller ved at man tilegner seg ny kunnskap, men det kan også være at noen forteller en hvordan man oppfatter den enkeltes holdninger.
Holdningene man har påvirker oppførselen til den enkelte. Holdningene våre til en sak,eller til en person, kan være positive eller negative. Positive holdninger fører som regel til at man er åpen, imøtekommende, interessert, engasjert og respektfull. Negative holdninger kan føre til at man er motvillig, mistenksom, uinteressert, lite imøtekommende, fordømmende og at man trekker seg unna.
Å være uenig i noe, eller motstander av noe trenger ikke bety at man har en negativ holdning. Man kan for eksempel være uenig i et vedtak som er fattet på arbeidsplassen, men man kan allikevel utføre jobben sin på en god og positiv måte.

Som profesjonell yrkesutøver kan man ikke alltid gi utrykk for eller handle i tråd med egne holdninger og verdier. Da er man forpliktet til å følge de etiske retningslinjene som gjelder for det yrke man har valgt. Siden jeg er sykepleier så må jeg forholde meg til sykepleiernes egne yrkesetiske retningslinjer.
Når man jobber med mennesker innen helse og omsorg, må man derfor kunne skille mellom egne holdninger og de etiske retningslinjene som gjelder for jobben man skal utføre.
Holdninger er viktig når man skal kommunisere med andre mennesker. Dobbeltkommunikasjon, eller inkongruent kommunikasjon, oppstår som regel fordi man har holdninger som man selv ikke er klar over at man har. Dette kan ha med fordommer å gjøre. Vi har alle fordommer, selv om vi ikke alltid er så villig til å innrømme det. Disse kan vi også jobbe med når vi er bevisste at vi har de.

Det går an å forandre holdningene sine, og det er morsomt å jobbe med det også, selv om det kan være krevende. Å forandre en holdning innebærer en endring av seg selv, en liten forandring, som kan føre til at man blir en "ny person".
En liten oppfordring til alle interesserte er å kartlegge seg selv litt, forske på seg selv og sine egne holdninger. Plutselig en dag har man blitt et nytt og bedre menneske.
Ha en fin onsdag alle sammen ! Møt dine medmennesker med et åpent blikk, en åpen innstilling og et smil.

  • 718 visninger

Liker

Kommentarer

Edvard Noer Bjørge
,
Dette var kloke ord. Her fikk jeg satt på plass et par ord jeg har strevet med. Når man diskuterer ,spesielt i politikken, så må man bestandig være på vakt hvilke ord du bruker. Ord kan være stygge "våpen" og derfor er det så viktig å bruke de riktige ord. Veldig godt skrevet Liv Karin !
Livoghelse
Livoghelse,
Tusen takk Edvard😊🌸
nouw.com/livoghelse
Liv Voldbakken,
Hei Liv Karin, kjempeflott skrevet og så bra at du deler med oss andre - ønsker deg masse lykke til videre i det flotte arbeidet du gjør innen helsearbeid.
God klem fra Liv i Engelsviken
www.friskvernmassasje.no
Livoghelse
Livoghelse,
Tusen takk Liv🌸Veldig hyggelig. Masse lykke til selv🌸
nouw.com/livoghelse
Svein-Erik Rambø
,
Veldig viktig og veldig sant!