Har man ikke lov til å være lei seg når man eier et hus til 18 millioner?

I går falt dommen over Therese Johaugs forseelse, og media hadde selvfølgelig stort fokus på saken.
I den forbindelse kom jeg over et innlegg skrevet av journalist Erling Borgen, og jeg kan ikke la være å undre meg over hans betraktninger på saken.
Han sier blant annet: "Har vi ikke snart sett nok av denne gråtende jenta som er knust og fortvilet"? Erling Borgen,- det er ikke Therese Johaug som oppsøker media,- hun vil nok aller helst være i fred hun, men journalistene elsker jo å forfølge både jenta og saken. Og en pressekonferanse var vel på sin plass?

Videre skriver Borgen i sitt innlegg at Johaug har sagt at livet hennes er knust. Det er så vidt meg bekjent ikke det hun uttalte, hun sa derimot at hun VAR knust. Det er stor forskjell på de to vinklingene.

Borgen skriver også at han har vært i krigssoner og sett mennesker som virkelig har grunn til å være knust.
Hvem bestemmer hvilke kriterier som skal ligge til grunn for å føle seg knust? Alle forstår virkelig at de som lever i krigssoner har det vanskelig, men jeg forstår ikke sammenligningen. Kan man ikke være lei seg selv om man lever et godt liv?

Journalist Borgen skriver også at Therese Johaug har kjøpt seg et hus til 18 millioner, at hun tjente 10 millioner når firmaet som eide klesrettighetene hennes ble solgt, og at hun i følge VG i 2014 solgte "Johaughansker" for 100 millioner.
På grunnlag av alt dette har hun altså ikke lov til å være lei seg, knust og fortvilet?

Therese Johaug har gjort en feil og hun har fått en straff. En straff som etter min mening ikke står i samsvar med feilen hun gjorde.
Jeg forstår at hun kjenner seg urettferdig behandlet.
Alle mennesker, uten unntak har lov til å være lei seg. Bare fordi Therese Johaug er en kjent skistjerne, som eier et dyrt hus og som har masse penger på bok, så skal ikke hun få lov til å gråte. Denne uttalelsen står og faller på sin egen urimelighet.
Det er viktig å huske at "bare jeg kjenner min virkelighet". Bare Therese Johaug selv vet hvor vondt hun har det. Følelser er individuelt.
Hun hadde en drøm, en forventning og et lønnlig håp om å få delta i neste OL. Denne drømmen ble knust,- og ja,- hun har lov til å gråte!

Takk! Det var godt å få sagt det!

  • 848 visninger
  • Near Kapp

Liker

Kommentarer

vibeke
vibeke,
Og jeg kunne ikke vært mer enig! Straffen står ikke i stil med forbrytelsen. Veldig godt skrevet.
nouw.com/vibeke
Livoghelse
Livoghelse,
Tusen takk for det Vibeke😊
nouw.com/livoghelse