Grønn morgente. En antioksydantbombe.

Grønn te med ingefærrot og sitron. Har du først begynt å drikke det, så klarer du ikke slutte, og det er jo bare fint.
Grønn te inneholder verdifulle antioksidanter som beskytter mot kroppens angrep av frie radikaler. Det finnes flere typer antioksidanter. Noen lages av kroppen selv og noen må vi få tilført via maten vi spiser. Grønn te har en oppkvikkende effekt og det kan virke forebyggende mot en rekke sykdommer. Antioksidantene i grønn te beskytter mot betennelser og beskytter brusk og knokler. Grønn te i alt for store mengder kan også ha bivirkninger, så man bør ikke drikke flere liter daglig.
Sitron inneholder masse C-vitaminer som også er en kraftig antioksidant.
Ingefærrot er en gammel plante som har vært dyrket i India og Kina i mange tusen år. Ingefær er kjent for sine mange helsebringende effekter. Ingefær skal etter sigende hjelpe mot forkjølelse, influensa, kvalme og smerter i kroppen. Det sies også at ingefær har en viss fettforbrennende effekt, selv om det nok er i svært beskjeden grad.
Det beste av alt er at grønn te med ingefær og sitron er veldig godt. Jeg bruker litt kunstig søtning i, men mange sverger til et annet vidundermiddel, nemlig honning. Jeg er ikke så glad i honning, og bruker derfor et alternativ til å søte teen min.

Grønn te med ingefær og sitron er en fin måte å starte dagen på! Prøv selv. Kanskje du blir like avhengig som meg 😉

Liker

Kommentarer