God frokost

Frokost,  eller morgenmat som danskene kaller det.

Frokost er dagens første måltid eller en natts fasteperiode. Breakfast! Når man spiser frokost avhenger jo av når man står opp. 

Mange mener at frokost er dagen viktigste måltid fordi man bryter fasten, setter i gang forbrenningen og gir kroppen energi. Andre hevder at frokost ikke er viktig, og de venter med å spise til de kjenner sult.

Kanskje det er slik også med mat og måltider, som med alt annet, at vi er forskjellige?

Noen fungerer ikke uten frokost. Konsentrasjonen svikter og man blir slapp og utilpass.

Jeg tror frokost er viktig. Spesielt for barn og unge. De som skal på skolen og tilegne seg ny kunnskap trenger næring og energi til hodet. Tankeprosesser er krevende, og man presterer ikke uten mat i kroppen.

Man kan se på kroppen som en vedovn. Gir den energi uten ved? Nei, det gjør den ikke. Gir kroppen vår energi uten mat? Nei, det gjør den ikke. Uten mat blir vi slappe og ukonsentrerte. For at det skal brenne i en vedovn så må vi skru opp trekken. Det må vi i kroppen vår også. Fysisk aktivitet er viktig for god forbrenning.

Noen sammenligner kroppen med en motor. Ingen motor går uten drivstoff. Den stopper når det er tomt for bensin. Slik er det også med kroppen vår. Den slutter å virke som den skal.

Lavt blodsukker er ubehagelig. Da blir man slapp, ukonsentrert og lett irritert. Barna blir både grinete og vanskelige å ha med å gjøre. Et stabilt blodsukker får man ved å spise regelmessig og riktig. 

Tilbake til vedovnen. Den spraker og brenner ekstra godt med bjørkeved. Kroppen vår spraker og brenner ekstra godt med sunn og god mat rik på næringsstoffer. Litt av alle næringsstoffene til hver måltid er anbefalt. Proteiner, fett og karbohydrater. Karbohydratene må være av den langsomme typer, som gir langsom blodsukkerstigning. Sukkerholdig frokostblanding og yoghurt er ikke så smart. Kroppen vår trenger "bjørkeved". 

Frokosten mini dag består av rugsprø med egg og grønnsaker. Sunt og godt. Servert på verdens fineste spekefjøl så blir den ekstra god for meg. Denne fine fjøla betyr mye. Den fikk jeg i 1992 av Sindre, eldste gutten min💕Da gikk han i første klasse på skolen. Et kjært minne å ta fram til frokosten💕😊

God frokost alle😊


Liker

Kommentarer

Kuskalangan
Kuskalangan,
Smarrigt 😊
Ännu en tävling uppe på bloggen där du kan vara med och tävla om veckans blogg, kika gärna in 😊
nouw.com/kuskalangan
Livoghelse
Livoghelse,
rebeccajansson
rebeccajansson,
Så gott! Hoppas du haft en fin dag och får en fin kväll! 💐
nouw.com/rebeccajansson
Livoghelse
Livoghelse,
Takk for det🌸Du også rebeccajansson😘Ønsker deg en fin kveld der du er😘
nouw.com/livoghelse