Gå deg frisk og glad

Nye joggesko er en billig investering for bedre helse, men de må brukes. Den enkleste formen for mosjon, som de aller fleste behersker, er å gå.
Det er mulig å gå seg både friskere og gladere.
Selv har jeg praktisk fotturer som mosjon siden jeg var ung. Jeg har også løpt mye, men opplever nå i voksen alder at å gå er like bra for kroppen min, hvis ikke bedre, enn å løpe. Å løpe er best på mykt underlag, i skogen.
Å gå er bra for hele kroppen:

* HODET OG PSYKISK HELSE
Man kan gå av seg mange bekymringer, og man kan faktisk få balanse mellom hodet og kropp ved å gå. Når man går så kan man la tankene passere og bare oppleve naturen og det man ser, hører og lukter. Å gå kan virkelig være mindfulness i praksis.
* SKJELETTET
Å gå styrker skjelettet. Spesielt i beina, men også i ryggen og resten av kroppen. Skjelettet er reisverket vårt, det er det som holder oss oppreist, det er derfor viktig å holdet skjelettet i form. Det kan du gjøre ved å gå.
* MUSKLENE
Å gå er bra for musklene våre. De bøyes og strekkes hele tiden ved bevegelse. Det er musklene som gjør at vi kan bevege oss, det er derfor viktig å holde de i form. Det kan man gjøre ved å gå.
* HJERTET
Hjertet er en muskel som også trenger mosjon. Å gå fort så man får opp pulsen styrker hjertemuskelen. Man får bedre kondisjon av å gå i raskt tempo med litt puls.
* VEKTEN
Å gå virker regulerende på appetitten, og regulerer dermed også vekten. Man kan forbrenne mange kalorier ved å gå, mange flere enn om man velger godstolen i stedet.
*LEDDENE
Å gå styrker også leddene våre. De trenger bevegelse, og de smøres når vi beveger de. Å gå holder bevegeligheten i leddene vedlike.
* FOREBYGGER SYKDOM
Å gå kan forebygge sykdom. Diabetes type 2 er faktisk en sykdom som man kan unngå ved å bruke kroppen sin. Denne formen for diabetes er den nye folkesykdommen. Den øker i tråd med at den norske befolkningen øker i vekt. Å gå forebygger.
Å gå virker også forebyggende på andre sykdommer. Det er blant annet veldig bra for å forebygge depresjon, og andre sykdommer.

FRISK LUFT er undervurdert i helsesammenheng. Jeg mener bestemt at masse frisk luft er bra for hele kroppen og for hodet vårt. Puste inn, og puste ut frisk luft, er godt og det er sunt.

Det eneste man trenger når man skal gå er gode joggesko og fornuftig tøy som er lett å bevege seg i. Man kan gå hver dag og til alle døgnets tider. Skal man gå når det er mørkt er det imidlertid viktig å huske refleksvest.
Når man går kan man velge seg nye ruter og vandre på ukjente stier. Det er både spennende og lærerikt. Det finnes helt sikkert muligheter i de fleste nærområder.
Hvis du aldri har likt å gå så prøv. Begynn med små turer og øk lengden etterhvert. Jeg tror du kommer til å like det!

GOD TUR, og husk smilet:) UT PÅ TUR ALDRI SUR 😊

Liker

Kommentarer