Ferdig til jul?

Er du ferdig til jul du da? Det obligatoriske spørsmålet måtte komme,- i år også!
Nesten hvert eneste menneske du kommer i prat med spør etter akkurat det samme; er du ferdig til jul? Det blir nesten som å snakke om været. Det er et trygt samtaleemne som egentlig ikke krever noe annet av deg enn "tomprat". Du trenger ikke engang tenke for å svare. Svaret du gir er uansett ikke veldig interessant for den som spør.
Ferdig til jul,- når er man egentlig det? Hvis jeg ser litt stort på det så er jeg ferdig til jul hele året jeg.
Eneste forskjellen fra en helt vanlig helg er at jeg pynter litt ekstra, med blomster,lys og tradisjonell julepynt, og så kjøper jeg julegaver og baker litt. Egentlig ikke så veldig krevende.
God mat spiser vi hele året. Det var i gamle dager at maten man spiste i jula var både fetere og bedre enn ellers i året, og så var det rikelig. Det var mer enn nok til alle i jula. Nå er det både fett, godt og mer enn nok året rundt.
Jeg baker ikke lenger tyve slag, jeg lager ikke rull og sylte, og jeg vasker ikke huset rundt. Rundvasken tar vi til våren, når jeg kan sette opp dører og vinduer og slippe inn lyset. Nå er det mørkt nesten hele døgnet, så et støvfnugg eller to får vi tåle.
Jeg velger å kose meg i tida før jul, jeg hører på julemusikk og tenner stearinlys, og så har jeg blitt mer og mer opptatt av hvorfor vi feirer jul. Jeg er mer opptatt av hvem som sitter rundt bordet, enn hva vi har på det.

Er du ferdig til jul LivKarin? Nei, da,- sannheten er den at jeg tar jula med knusende ro. Jula kommer og jula går, selv om jeg ikke er så sliten at jeg er helt ferdig! Man kan faktisk styre og ordne så mye til jul at man blir helt ferdig, altså helt ferdig ferdig;)
Hvis man blir så til de grader ferdig til jul, så har man heller ingen glede av jula, av maten, av pynten og av fridagene. Jula skal være god, vi skal være sammen med de vi er glad i, og jula skal gi rom for ettertanke og refleksjon. Juleforberedelsene skal ikke gi kink i nakken og depresjon fordi du ble ferdig til jul!

God jul til alle som blir ferdig, alle som aldri blir ferdig, til alle som alltid er ferdige, og til alle som er helt ferdig ferdige 😉💕

  • 109 visninger

Liker

Kommentarer