Egenmassasje med foamroller

Massasjerulle eller foamroller er en fin oppfinnelse som brukes til egenmassasje. Den er helt super til triggerpunktmassasje. Det er ikke godt, men det skal gjøre godt. Det er noe i begrepet "vondt skal vondt fordrive."
Massasjerulla kan også brukes som oppvarming før trening. Musklene forberedes på en måte til belastning. Den kan også brukes etter trening for å restituere raskere.
Når man bruker rulla så kjenner man fort om man har stive og stramme muskler og muskelknuter som man kan jobbe med. Og det har de fleste. Når man ruller over stedet der man har vondt så øker blodgjennomstrømningen og det vil etterhvert løsne. Når blodgjennomstrømningen øker så fjerner man også slaggstoffer fra musklene, og dette dreneres ut.

Jeg har min egen massasjerulle hjemme, men jeg lyver hvis jeg sier jeg bruker den mye, for det gjør jeg ikke. Den burde vært brukt litt hver dag. Jeg er imidlertid så heldig at det er egne timer på treningssenteret "mitt" med massasjerulling. Det er prioritert hver uke, og tro meg; det blir mindre og mindre vondt jo mer du ruller. Nå har jeg holdt på så lenge at det nesten er litt "godtvondt". En slik time i uka er rene luksusen for meg, det gjør godt både i kroppen og i sjelen.

Massasjerulle kan virkelig anbefales. Den er å få i ulike lengder, og både med og uten mønster. De som har mønster eller "knotter" er mer harde å bruke enn de helt glatte, men de masserer på et vis dypere. Jeg synes de med mønster er best! De er å få kjøpt både i sportsbutikker og i andre butikker som har et allsidig og bredt vareutvalg. Jeg har registrert at det er store variasjoner i pris, så hvis man er opptatt av prisen så er det smart å sjekke litt før man bestemmer seg.

Ja, det var litt reklame for egenmassasje. Rull i vei, hjemme eller borte, og oppnå mindre spenninger i kroppen :)

  • 131 visninger

Liker

Kommentarer