Brannfakkel: Kropp for livet-slank for alltid?

Kropp for livet-slank for alltid pleier jeg å si, men er det virkelig så lett? Nei, tilsynelatende ikke. Når man ser på statistikk for overvekt så vet man at mange mennesker veier mer enn det som er sunt for dem. Det er hevdet at den norske befolkningen, om 40-50 år kommer til å "trille" hvis det ikke skjer noe radikalt med kostholdet. Norske myndigheters kostråd er sannsynligvis fortsatt noe på villspor.
Det anbefales fortsatt for høyt inntak av karbohydrater. Disse kan med fordel byttes ut med mer proteiner og med sunne fettsyrer.
En av grunnene til at folk er overvektige er rett og slett så enkelt som at de spiser for mye. Porsjonene er for store. Kjøper man en bolle på bensinstasjonen i dag så er den dobbelt så stor som bollene var tidligere, og så er det tilbud på tre stykker, og da kjøper man jo tre og ikke en, og så spiser man mer enn man hadde tenkt. Fordi det er godt! Tallerkenporsjonene vår er også for store. Det kan lønne seg å tenke litt på fordelingen mellom hovedretten og poeter og grønnsaker. HV er det mest av? Spis mest av det som er sunnest!
Det å holde seg slank i voksen alder krever litt innsats. Det krever disiplin, både i matfatet og på aktivitetsfronten.
Nå er det ikke alle som vil være slanke heller, og det skal man ha respekt for. Mange blir nok lei evig mas om vektreduksjon og trening. Det kan jeg godt forstå, men en av grunnene til dette stadige "maset" er jo de helsemessige utfordringene som betydelig overvekt har. Stor overvekt er farlig. I enkelte tilfeller snakker man om å leve eller å ikke leve.
Den kosmetiske overvekten er noe annet. Den har kun med eget velvære å gjøre, og for mange kan nok det virke svært unødvendig og jålete.
Vi er imidlertid som alle vet, forskjellige, og det skal vi fortsatt være. Noen trives som store og andre som slanke, noen trives også som svært tynne. Slik er det! La det være hevet over en hver tvil,- jeg synes mange mennesker som veier mer enn anbefalt er flotte. Mange har en fantastisk utstråling, som noen og en hver kan misunne dem.
Det er hevdet at en del matvarer kan hjelpe forbrenningen vår. Dette er nok i svært beskjeden grad, men hvis man liker disse matvarene så er det ingen grunn til å la være. Selv elsker jeg avocado, og spiser masse hver dag. Det samme med agurk og rød epler. Min egen avokadosalat spises hver eneste dag, året rundt. Jeg er avhengig,- fordi det er godt.Mandler er også godt som litt ekstra, sammen med litt frukt.
Se på bildet og se om det er noe du synes er godt. Kanskje litt mer av det, og litt mindre av noe annet kan være en begynnelse. HVIS man vil leve sunnere vel og merke😊
Ha en fin dag enten du velger det ene eller det andre💕

  • 323 visninger

Liker

Kommentarer

Livoghelse
Livoghelse,
Jeg vil gjerne følge deg Hedda😘
nouw.com/livoghelse
Livoghelse
Livoghelse,
nouw.com/heddasøderberg: Håper du også vil følge min blogg. Jeg følger deg gjerne. Kropp, mat og følelser er et vanskelig tema for mange,- både unge og eldre. Jeg har hatt pasienter på over 70 år med anorexia. Trist at man skal ha det så grusomt i så mange år. Håper du snart er frisk💕
nouw.com/livoghelse