Blogget fra mobilen min

TENK POSITIVT - VÆR POSITIV - GJØR POSITIVE TING.
Dette har vi alle både tenkt og sagt,- både til oss selv og andre, men er det riktig, hjelper det?
Jeg tenker at dette kan sammenlignes med å prøve et par rålekre sko som er alt for små, og de har ikke større. Hvis man da sier til seg selv at : " de utvider seg nok litt, de passer sikkert når jeg får gått de ut, hvis jeg bare krøller stortåa litt så går det nok, det er jo ikke så ofte jeg skal bruke de osv."
Dette er da ikke så galt?? Jo, - det er nettopp det det er!!! Jo lenger man presser seg og tvinger seg til noe som ikke passer og er naturlig for en, - jo mer stress vil man oppleve, noe som igjen kan føre til at stresset manifesterer seg i kroppen i form av smerter, tunge tanker, depresjon, angst utmattelse, utbrenthet osv. Er det ikke bedre å være seg selv? Være ekte og naturlig,- og ikke tvinge seg til ting som er naturstridig for en......som for eksempel å være så positiv bestandig. Jeg sier ikke at man skal tenke negativt. Men det å tenke positivt, si positive ting når man ikke mener det......det er et spill. Det er å gå på kompromiss med seg selv. Til slutt blir man som en "trykk - koker."
Det er fullt mulig å gjøre noe med dette. SLUTT å være positiv og få i stedet ekte glede inn i livet ditt;) For å få til dette må man innrømme tingenes tilstand og spørre seg selv om man kan endre situasjonen. Man kan også forsøke å finne ut om det er noe å lære av situasjonen,- og så kan man søke glede og livsbejaende opplevelser. Gå bort fra situasjonen......søk glede. Det kan være helt enkle ting som sola som skinner på ansiktet ditt, smilet til et menneske du er glad i, smaken av en god kopp kaffe eller pleddet og boka i sofaen om kvelden:) Hvis man lærer seg til å være OPPMERKSOMT TILSTEDE HER OG NÅ så kommer den ekte gleden og harmonien av seg selv. Da trenger man ikke lenger streve for å tenke positivt, si positive ting osv.....for da er det en helt naturlig del av en selv <3 Oppmerksomt nærvær er inngangsporten til seg selv,- til å bare VÆRE den man er med hele seg....her og nå :)

  • 96 visninger

Liker

Kommentarer