Blogg redder liv

Mange av de kjente bloggerne i Norge ga før jul ut bok. Jeg har ikke lest, og skal heller ikke lese noen av disse bøkene, men jeg vil anta at bøkene omhandler mye av de de skriver om i bloggene sine.
Slik jeg har forstått det så handler bloggene mye om utseende, mote, sminke, kropp, fest og moro, men de handler også om hvordan disse unge jentene opplever livet sitt. Der er vi sannsynligvis ved kjernen til hvorfor de er så opptatt av det ytre. Det indre livet er ikke bra, det oppleves ikke godt,- og behovet for ytre kamuflasje, ytre stimuli og andre ytre faktorer blir stort. Tror jeg!

Når jeg nå først har begitt meg ut på noen betraktninger rundt disse unge bloggerne kan jeg ikke la være å dvele litt ved hvorfor de er så enormt populære og hva som skjuler seg bak et velfrisert ytre.
Populæriteten er kanskje ikke så vanskelig å forstå, de blir, som en av de største av dem kalte boka si, et forbilde.
Unge jenter er inne på nettet og leser bloggene deres hver dag. Mange tusen leser og beundrer, og blir motivert, i mer eller mindre sunn retning.

Mange av de unge bloggerne har i all sin usikkerhet, misfornøydhet og i alt sitt håp om et bedre liv tydd til silikon, fillere, botox og kirurgiske inngrep.
Det som rører seg bak dette kunstige ytre, for man kan jo ikke si at det er naturlig, det er nok mer nakent, avkledd og sårbart enn mange tenker på og tror.

De endrer på utseende sitt fordi de opplever å ikke være bra nok som de er! De er ofte bare 16, 17, 18 år,- og blir påvirket til å tro at de får et bedre liv etter alle mulige korrigeringer av eget utseende. For alt jeg vet så er det godt mulig at noen også får det bedre med selv selv. Jeg velger imidlertid å tro at det ikke alltid er så enkelt.
Disse unge jentene som blogger om livet sitt, som er misfornøyde med rompa som er for stor eller for liten, som ikke har pen nok nese, ikke fine nok øyne, ikke flat nok mage, ikke riktig størrelse på puppene,- de er sjenerte, ensomme, utrygge, deprimerte og har et dårlig selvbilde,- og de forteller om det.

Jeg leser at noen har vært selvskadere. De skader seg selv for å oppleve en fysisk smerte som kan døyve den psykiske smerten de kjenner på.
Mange av de har det vondt, men uansett hva de gjør av ytre korrigeringer så er sannsynligvis sjelen deres den samme.
Det de trenger er noen som bryr seg om dem, som er der å veileder og korrigerer på tanker og følelser.
Mange forteller at de bruker blogging som terapi. Det forstår jeg. Å fortelle om hvordan man har det til andre kan lette på trykket, og å skrive er for mange fin terapi. Mange unge finner også sikkert trøst ved å lese disse bloggene.

Men så kommer neste undring fra meg. Får de arr på sjelen av å brette ut livet sitt så til de grader i sosiale media? Vil de en dag komme til å angre? Til å få det vondt FORDI de har blogget om hele seg? Noen vil gå så langt som til å kalle noen av disse bloggene sosialpornografi.
Jeg vet ikke. Noen takler det sikkert helt fint, mens andre kanskje kommer til et punkt der de lurer på hva de har holdt på med. Slik er det bare!

Forbilder er bra. Det er fint å ha forbilder og fint å være forbilder, men hvor sunne er disse forbildene for våre unge? Jeg vet ikke, men jeg har mine antakelser og det er mulig jeg tar helt feil.Jeg bryr meg vanligvis ikke så mye om hvordan andre er, hvordan de kler seg og lever livet sitt, men jeg synes en av de største unge bloggerne gikk en smule over streken på den såkalte Costume Awards, da hun i kledde seg den kjolen som jeg har som bilde på innlegget mitt i dag. Historien bak kjolen skal jeg ikke gjengi, men jeg synes både historien og kjolen var meget smakløs. Jeg kan ikke med min beste fantasi se noe lekkert eller noe forbilledlig i denne kjolen, men så er jeg også en middelaldrende dame.

Jeg vil til slutt understreke at jeg respekterer de unge populære bloggerne, og det er fint at de og andre finner glede i bloggene.
Jeg håper de får et godt liv og kan glede seg over livet, slik livet er, med alt det innebærer av opplevelser,tanker og følelser.


Tilslutt veil jeg avslutte med et av mine favoritt "mantraer":

"Den som ikke står for noe
faller for alt".
  • 106 visninger

Liker

Kommentarer