Black friday-blue monday

I morgen er det Black friday. For noen år siden så var ikke Black friday noe jeg forbant med shopping og salg. Svart fredag kunne vært alt annet enn akkurat det. Et lite googlesøk forteller meg at Black friday oppsto i USA og at det ble arrangert dagen etter Thanksgiving. Dette skulle være starten på julehandelen. Jeg har også hørt at dagen ble opprettet for at alle de som ikke hadde det så bra, skulle få mulighet til å handle til jul. I såfall et veldig fint tiltak.

Så kom resten av verden etter og plutselig var det "svart fredag" over store deler av verden. I Norge ble dagen arrangert første gang i 2009, og siden den gang har det til de grader eskalert.
I år når denne dagen nye høyder hvis man skal tolke ut fra markedsføringen.
Hør bare: "Det råeste Black friday ever", "Innlandets råeste Black friday", "Black friday 30 % på hele butikken", "Hele butikken-hele dagen", "latterlige priser", "Gjør et kupp på Black friday", osv. Lokketilbudene er enorme, og reklameplakatene overgår hverandre i svarte og store bokstaver.
Det ene tilbudet bedre enn det andre.

Jeg døper om dagen fra Black friday til "blakk fredag"! Jeg tror nemlig det blir det for mange.

Mange lar seg lokke ut på veiene i morgen tidlig. Noen butikker serverer jo frokost fra klokken 07.00. Folk må jo ha mat i magen må vite. Og slik fortsetter det med fristelser,- hele dagen, til sent på kvelden.
Og så handler man da, både det man trenger og det man ikke trenger, fordi det er billig, og butikkpersonalet smiler og er virkelig på tilbudssida.
Papirpengene sitter løst og bankkortet smelter nesten i iveren etter å kjøpe....og kjøpe ....og kjøpe .....billig.
Så kommer man hjem med bilen full av bæreposer i allskens farger, og armene er lange etter å ha drasset rundt på Black friday-tilbudene hele dagen. Når kvelden kommer og vi synker ned i sofaen, med Gullrekka på TV og rødt i glasset, så er vi så lykkelige så, over alt vi klarte å få kjøpt til latterlige priser.

Så kommer lørdagen og vi har ikke engang pakket ut det vi kjøpte. Trenger jeg virkelig dette? Jeg lot meg nok rive med av stemningen....Eller kanskje det var et kupp....
Så kommer søndagen og kontoen sjekkes, hmmmm, kanskje jeg var litt i overkant ivrig på Black friday?
Mandagen kommer og det er lenge til neste lønning...Snakket vi om Blue monday?

  • 120 visninger

Liker

Kommentarer