Balanse

Livet er fullt av ubalanser. De fleste av oss bruker mye tid på å skape oss et liv, og kanskje ikke nok tid på virkelig å leve. Livet er jo faktisk ganske hektisk av og til. Vi bruker ofte for mye tid, og har for stort fokus på ulike prosjekter, og så overser vi å ta vare på oss selv.
Å være tilstede i eget liv. Utfordringen er at vi ikke kartlegger hvilke arenaer i livet vårt som er viktigst for oss,- hvilke arenaer som gir oss glede, og gjør oss fornøyde og lykkelige.
Livet går sin gang og vi lar ofte humla suse, uten mål og mening. Jobben, jo da,- det er greit, den må vi gjøre, men hva med fritiden vår.
Hva bruker vi den til? Vet vi hva vi ønsker og hvilke behov vi har, eller er det slik at vi forsøker å oppfylle alle krav, og å tilfredsstille alle andre enn oss selv? Tar vi den så tar vi den....og plutselig en dag så renner det over. Lasset blir for tungt. Og livet blir ikke godt å leve.

For å bruke en enkel metafor. Har dere sett den traktortilhengere med staur på? Man lesser på og lesser på, flere og flere og flere..... Til slutt er det ikke plass til flere, og de begynner å falle ned.
Det ER en grense for hva man kan og hva man klarer. Det gjelder oss alle,- selv om vi ikke tror det. «Det rammer ikke meg, jeg takler alt». Tror vi....
Vi bruker tida vår på å skaffe oss et liv, på å tilfredsstille alt og alle, men vi glemmer å leve. Å LEVE.......Hva er det egentlig?
Er det ikke greit å være snill, hjelpsom og å si JA til alt og alle. Jo, det å være snill og hjelpsom gir jo en fantastisk god følelse, men har vi balanse, er vi glade og fornøyde med livet vårt?

For å lykkes med å sortere litt, kan man bruke et såkalt livshjul, for å kartlegge ulike områder i livet sitt. Livshjulet er delt inn i ulike områder hvor man gir seg selv score i forhold til hvor fornøyd man er.
Områdene kan være:

•kropp og helse
•familie og relasjoner
•jobb og profesjonalitet
• økonomi og penger
•Personlig utvikling og kultur/åndelighet
•feiring, våre bidrag til et godt liv
•andre områder.....

Et slik livshjul vil kunne ta deg litt tilbake for å reflektere over ulike områder i livet ditt. På denne måten skaffer man seg innsikt, og man får motivasjon til å gjøre eventuelle endringer. Livshjulet kan være til hjelp for å oppdage viktige sider og områder som man kan jobbe med for å få mer harmoni og balanse inn i livet sitt.

Sa du vanskelig? Nei,- morsomt og nyttig😘

Og hvis noen tror at jeg har total balanse, så stemmer ikke det, men jeg jobber med saken.....hele tiden.
Nå sitter jeg å skriver, mens huset skriker etter renhold og pleie🌸🍁🍂Sa du LEVE? Det er å gjøre det man liker, enten alene eller sammen med andre. Jeg simpelthen elsker å skrive.....alene❤️

GOD HELG med eller uten balanse😘🍁🍂

  • 815 visninger

Liker

Kommentarer