Alle mammaer' s dag💕

Man kan ikke unngå å legge merke til at det er morsdag i dag. Det florerer av hyggelige morsdagshilsner i radio, aviser og på sosiale medier.
Det er min 31 morsdag i dag. Dager jeg kan tenke tilbake på med glede og med en smule vemod. Morsdagen ble ikke den samme da pappa'n og jeg skilte lag.
Tankene går også tilbake til min egen mor, og alle morsdagene vi jentene listet oss opp på bare føtter, for å koke kaffe og finne fram hjemmelaget morsdagskort, som den gang ble laget på skolen. For så å liste oss ut i senga til mor og far, som tilsynelatende var overrasket over både kaffe, kort og besøk under dyna. Det var veldig koselig og det er gode minner fra mange år tilbake.

I uka vi har lagt bak oss har aviser og reklame, både her og der, vært fulle av alt vi kan kjøpe for å glede "verdens beste mamma". Det er alt fra blomster og sjokolade til I-phone og PC.
Jeg synes faktisk at alle dager som vi kan gjøre litt ekstra ut av, er kjærkomne. Man kan gjøre litt stas på mor uten at det koster skjorta. Det er synd at vi kommet dit hen at alt måles i kroner og øre. Kjærligheten til mor kommer ikke i gjennom glanset papir og gaver fra handelstanden, men gjennom nærvær, omtanke og godhet.

I dag er vi veldig begeistret for å bruke ordet "verdens beste" om det meste!
I dag er det verdens beste mamma, for noen måneder siden var det verdens beste pappa vi feiret,- og vi har alle verdens beste barn og barnebarn. Det er så flott, og det kjennes både riktig og godt å si det i de fleste tilfellene. Tenk å si det og kjenne det i hjertet sitt.

Men, det er ikke alle som opplever å ha verdens beste mamma, noen sitter i dag og skulle ønske de hadde en annen mamma, en som var både snillere og perere, og ikke på langt nær så dum som sin egen;)
Langt verre er det med de som har mødre, som av en eller annen grunn ikke klarer å ta seg av sine egne barn, der det er omsorgssvikt, der barna blir "den voksne" som må ta ansvar. Det finnes hjem der barna ikke tør å ta med venner hjem, for verdens beste mamma har mer enn nok med seg selv. Kanskje er hun ruset, kanskje sint, kanskje har hun blåmerker, kanskje er både mamma og hjemmet helt annerledes enn andres hjem. Kanskje er det ikke mat i huset, ikke rene klær, kanskje ikke morsdagskake og kaffe på senga, fordi verdens beste mamma selv har det vondt. Jeg tror at alle mødre gjerne vil, men den enkeltes situasjon kan gjøre at de ikke evner.
Slik er det faktisk noen som har det i dag! Det er barn som har vondt i magen, og det er foreldre som har vondt i magen, i dag på morsdagen, fordi de av en eller annen grunn ikke har det som"alle andre". Verdt å tenke litt over!
Jeg vet at dette er å helle litt malurt i begeret på dagen som vi feirer "verdens beste mamma", men jeg kan ikke la være, fordi jeg alltid, på slike dager tenker på både barn og voksne som ikke har det så bra.

Jeg ønsker alle mødre en fin morsdag enten de er "verdens beste" eller ikke 💕


  • 200 visninger

Liker

Kommentarer

keyell
keyell,
Gratulerer med dagen og kjempeflott innlegg! 😃
nouw.com/keyell
Livoghelse
Livoghelse,
Tusen takk, så hyggelig av deg keyell 😘
nouw.com/livoghelse