Akseptasjon

Hva betyr det å akseptere?
Det å akseptere betyr å godta situasjonen slik den er akkurat nå. Eller å godta seg selv slik man er. Eller godta andre , slik de er.
Å akseptere en situasjon betyr ikke at du må like situasjonen, heller ikke at du må slutte å håpe på noe annet enn det som er her og nå. Å akseptere betyr ikke at man må like smerten sin, angsten sin, kroppen sin, eller like urettferdighet som rammer en selv eller andre. Tvert i mot. Å akseptere betyr at man lager rom for det man føler i stedet. Det betyr å gi seg selv "permisjon" til å være som man er, føle som man føler, erfare sine erfaringer uten å føle skyld, skam, sinne eller angst. Å akseptere betyr ikke at smertene blir borte, angsten forsvinner osv, men det vil bli lettere å erkjenne "tingenes tilstand". Det vil bli lettere å takle situasjonen, fordi når man aksepterer så vil noe av "hjernebråket" forsvinne, og man vil få det bedre med deg selv.
Akseptasjon er en aktiv prossess. "Å akseptere" er et verb, altså noe man må gjøre aktivt.
Å akseptere betyr ikke at man ikke kan jobbe med å endre, eller forandre på ting. Å akseptere er ikke et tegn på apati og resignasjon. Å akseptere er ikke å gi opp, men å godta. Å akseptere trenger ikke bety at det man aksepterer må være slik for alltid.

Akseptasjon er stikkordet for å få det bedre, fordi man blir fri fra sine vonde tanker og følelser. Akseptasjon vil føre til bedre LIVSKVALITET.

Så enkelt, men akk så vanskelig. Det er imidlertid med akseptasjon som med alt annet, at jo mer man øver jo flinkere blir man.
La Sinnataggen på bildet illustrere det motsatte av akseptasjon. Nemlig protest!

  • 130 visninger

Liker

Kommentarer