Å kjøre uten førerkort

Av og til opplever jeg at samfunnet vi lever i er fullt av rigide regler, som faktisk skaper merarbeid, både for den ene og den andre.
I går hadde jeg en slik opplevelse.
Klokken var 7.00 på morgenen og jeg var i ferd med å reise på jobb, da jeg oppdaget av lommeboken min med alt av kort, også førerkortet, ikke var der det skulle.
Ved nærmere ettertanke kom jeg på at den lå i bilen til kjæresten, som allerede var langt avgårde, på vei til sin jobb.
Hva gjør jeg?
Kjører uten førerkort?
Være hjemme fra jobben? Nei, det går jo ikke an. Skulke jobben gjør jeg ikke! Siden jeg også hadde hjemmebesøk i løpet av arbeidsdagen, og ikke bare skulle tur/retur kontoret, så var jeg faktisk avhengig av egen bil, så taxi til jobb var ingen løsning.

Å kjøre uten førerkort er en tanke jeg ikke liker, mest fordi jeg liker å ha ting i orden, og fordi jeg nødig vil bli innblandet i noe i trafikken, og ikke ha med meg førerkortet. Den bota som man får hvis man blir stoppet i trafikk-kontroll uten papirene i orden, den skulle jeg nok alltids tatt, selv om det er sure penger å betale.
Jeg valgte å kjøre til jobb, uten førerkort, for så å ta en telefon til nærmeste politikammer for å be om en midlertidig kjøretillatelse. Så enkelt var det imidlertid ikke. Vedkommende på politikammeret fortalte at jeg kunne få midlertidig kjøretillatelse for en måned, og så måtte jeg deretter søke om å få igjen førerkortet mitt.
Midlertidig kjøretillatelse for EN dag var ikke mulig!
Først skal jeg altså få en kjøretillatelse for en hel måned, selv om jeg fikk tilbake førerkortet mitt samme ettermiddag, og så skal jeg altså betale for å få nytt førerkort om en måned.

Aldri i verden!

Personen på politikammeret anbefalte meg å kjøre uten førerkort, og så ta den bota jeg eventuelt måtte få, hvis det ble "oppdaget" at jeg ikke hadde med meg lappen!
Hva gir du meg for sånn?
Et merkverdig regelverk spør du meg!
Jeg trodde faktisk det var så enkelt som at vedkommende jeg pratet med på politikammeret, kunne skrevet ut en midlertidig kjøretillatelse som gjaldt kun for den 13.03. 2017, og sendt til meg på mail. Det er altså ikke mulig! For å få en midlertidig kjøretillatelse så må du for det første møte opp personlig, og så må du bruke den helt til du har skaffet deg et nytt førerkort!

Det førerkortet du har blir da kjent ugyldig!


Jeg er lært opp til, og praktiserer, i all min framferd at "ærlighet varer lengst".
Det gjorde det vel også her, men ærligheten min førte ikke til noe resultat som ville vært annerledes enn om jeg latet som om alt var i orden.
Det er godt mulig at Statens Vegvesen, og politiet, har gode grunner for å utstede en måneds kjøretillatelse til folk som kun trenger det for en dag, men jeg forstår det ikke.

Jeg kom meg til jobb, til og fra hjemmebesøk, og hjem uten førerkortet, og uten bøter av noe slag, men i ettertid så undres jeg veldig over et merkelig system som ikke verdsetter ærlighet, og ser betydningen av en effektiv saksgang.

Jeg er av den formening at det enkleste er det beste, også her!God tur med eller uten førerkort!  • 511 visninger

Liker

Kommentarer